Начало За Тони Димитрова Новини Контакти
Албуми Автори Видеоклипове Галерия

За Тони Димитрова

Истинското й име е  Антоанета Димитрова Петкова.

Родена е на 10.01. в Бургас, но заживява там едва след 14- тата си година. Баща й е военен и поради този факт семейството й живее в различни градове. Майка й е детска учителка, има брат с 4 години по- голям от нея. Завършва гимназия в Бургас и след това курс по машинопис. Тази й  професионална квалификация я отвежда в общинската администрация на града.

Тони има прекрасна дъщеря Магдалена.

След 6 години работа кaтo машинописка Тони решава да опита късмета си като певица в увеселителните заведения по морето в началота на 90-те години.

1995 г. след дълги колебания Тони решава да се яви на конкурса, организиран от Ева и Гого (Фамилия Тоника) за попълване на група “Горещ пясък”. Именно там я чува и Стефан Диомов. Още на следващия ден й правят пробни записи в студио “Горещ пясък”, януари 1996 г. е назначена за солистка на оркестъра.

Успехите не закъсняват. Лятото на 1996 г. Тони участват на конкурса “Бургас и морето”, където й е присъдена 3-та награда за песента “Ах, морето”. Този бърз успех на песента и нарастващият успех на Тони, естествено води до реализирането на първия й албум “Ах, морето” през 1997 г. Успехите на Тони вече са базспорни и през 1999 г.се издава албумът “Как си, Тони”. От него се раждат хитовете “Балкански синдром”, “За кой ли път”, “Старецът и морето” и др.
2001 г. се издава албумът “Съмва се”, безспорните хитове от него са дуетът с Орлин Горанов “Още те обичам”, “Малка водка с портокалов сок”, “Бургас и момчето”. В следващата 2002 са събрани вече записаните дуети с Тони, както и се реализираха нови и се издаде албумът “Тони Димитрова- дуети”- включва дуети с Васил Найденов, Орлин Горанов, Гого Найденов, Веселин Маринов, Пламен Ставрев.

2004 бе издаден албумът “Made in Burgas”. От него вече се радват на успех хитовете “По пътя”, “Бавната река”, “Нито ден е, нито вечер”.

2005 Тони събра най- добрите си хитове в един диск.

2007 реализира проекта “Обещания”

 
» Награди
© 2007-2009 All Rights Reserved Toni Dimitrova web design and development